Uitgebreide reisroute van de 22-35ers reis Zuid-Afrika

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 13 juli 2023 vertrekt een dag eerder en heeft een overstap in Frankfurt. De volgende ochtend kom je aan in Johannesburg. Hiermee wordt de reis officieel een 18-daagse reis. 

 • Extra informatie Kaapstad

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn. 
  • Wegens groot onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg dit jaar gesloten van 25 juli t/m 28 augustus. 


 • Optioneel Eigen kamer Swaziland en Kaapstad / €65,00 per persoon

  Tijdens het verblijf in Sondzela Backpackers in Swaziland en Ashanti Lodge in Kaapstad overnacht je op een slaapzaal. Dit geldt tevens als je samen met je reispartner in een 2-persoonskamer overnacht. Ook dan overnacht je deze nachten op een slaapzaal. Indien je met je reispartner toch wilt overnachten in een eigen 2-persoons kamer, is dit mogelijk tegen een toeslag. Deze kamer is voorzien van een tweepersoonsbed en geschikt voor twee personen. Als je alleen reist en je hebt de 1-persoonskamer toeslag betaald, dan heb je ook in Sondzela Backpackers en Ashanti Lodge een kamer voor jezelf. Mocht je alleen reizen en een kamer op indeling hebben geboekt, dan alsnog kun je tegen een meerprijs (en mits beschikbaar) een eigen kamer boeken vanaf 130 euro. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  image

  Vandaag stap je op het vliegtuig richting Zuid-Afrika. Op het vliegveld kom je misschien al een paar reisgenoten tegen zodat jullie gelijk kennis kunnen maken. Je komt vanavond al aan in Johannesburg, waar je kennis maakt met de groep en de reisbegeleider. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het het kopje ‘vluchtinfo’.

 • 2

  naar Graskop

  image

  Nadat we zijn bijgekomen van de vlucht verlaten we het stedelijk gebied van Johannesburg en rijden in oostelijke richting de provincie Mpumalanga in. Deze provincie wordt ook wel "Plek waar de zon opkomt” genoemd. 

  image

  Het is een lange reisdag, maar dan komen we ook ergens. Onderweg maken we wat korte koffie- en lunchstops. We slapen twee nachten in een lodge in Graskop. Dit plaatsje is de ideale uitvalsbasis voor allerlei activiteiten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Graskop Gorge Lift

  image

  We starten onze reis met een bezoek aan de Graskop Gorge Lift. Dit is een prachtig bosrijk gebied met een waterval. Een lift met uitzicht over het bos brengt je naar de bodem van de kloof vanwaar een wandeling start naar de voet van de waterval. Ben je op zoek naar meer avontuur, kies dan ter plaatse voor het bijboeken van een zipline of big swing jump. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via de Panoramaroute naar Kruger National Park

  image

  We vervolgen de reis met één van de hoogtepunten van de reis. We rijden namelijk richting het beroemde Krugerpark en het belooft een mooie dag te worden. De bekende Panoramaroute verrast ons onderweg met verschillende natuurwonderen en spectaculaire uitzichten. Zo kijk je bij God’s Window vanaf een enorme rots uit op een diep ravijn, zien we bij Bourke’s Luck Potholes vreemde cirkelvormige uithollingen in rotsen en bewonderen we de Three Rondavels bij Blyde River Canyon. Het is nu niet heel ver meer rijden naar onze overnachtingsplaats aan de rand van het Kruger Park. We slapen vannacht in vooropgezette tenten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  Kruger National Park / game drive

  image

  Na het ontbijt stappen we in een 4x4 safarivoertuig en rijden we al spottend door het Krugerpark. Het Krugerpark staat vooral bekend om de 'Big Five' en is tevens het beroemdste wildpark ter wereld. Er is een aardig grote kans dat je ze tijdens ons bezoek alle vijf kunt bewonderen. We rijden langzaam. Olifanten kruisen ons pad, giraffen kijken ons na en kuddes impala's rennen voor ons uit. Aan de waterkant stoppen we om krokodillen en nijlpaarden te bewonderen. Je camera zal overuren draaien vandaag.

  image

  Eenmaal weer terug bij de lodge kun je relaxen, zwemmen en een drankje drinken voordat het tijd is voor het avondmaal. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  Kruger National Park / game drive

  image

  Vandaag heb je alle tijd om te genieten van de omgeving rond om het Nkambeni Tented Camp. Ga bijvoorbeeld mee met een van de activiteiten die ter plaatsen worden georganiseerd. In de avond is er een game drive geregeld. Nog genoeg kans dus om de laatste dieren te spotten als de Big Five nog niet geheel is afgevinkt. Tussendoor zullen we stoppen om te genieten van een bush braai, een barbecue midden in de het Nationale Park. Het eten wordt door de gids bereid, maar hulp is zeker welkom! In iedereen schuilt namelijk een Braai Master.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar Eswatini (voorheen Swaziland)

  image

  We verlaten Zuid-Afrika en rijden na de grensovergang dwars door Eswatini. Weer een stempel erbij in het paspoort! De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Eswatini is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het landschap van Eswatini is opvallend gevarieerd, uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, bergen en watervallen. 

  image

  Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. Ook leuk om hier een traditioneel swati-dorp te bezoeken en een culturele dans bij te wonen. We verblijven twee nachten in het Mlilwane Wildlife Sanctuary.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Eswatini (voorheen Swaziland) / vrije dag

  image

  Iedereen fit? Op deze vrije dag kun je het natuurreservaat verkennen, alleen, samen of met de hele groep. Het heuvelachtige landschap van Mlilwane ontleent zicht uitstekend voor het maken van een wandeling waarbij je kunt kiezen uit verschillende trails. De een wat zwaarder dan de ander. De kans is groot dat verschillende hertsoorten voor je uit rennen en dat je onderweg nog wat zebra’s tegenkomt. Ook kun je per mountainbike een rondje om het meer en in het park fietsen. In dit meer heb je zelfs kans op het spotten van nijlpaarden en krokodillen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar St. Lucia

  image

  We rijden verder naar het kustplaatsje St. Lucia. Dit plaatsje ligt aan het gelijknamige meer, te midden van het iSimangaliso Wetland Park. Het beschermde natuurgebied heeft een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. 

  image

  Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St. Lucia. Lekker uitwaaien op het strand is natuurlijk ook een mogelijkheid. Aan jou de keuze! We verblijven twee nachten in dit levendige plaatsje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  St. Lucia / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een dag waarbij je kunt doen waar je zelf zin in hebt. De omgeving op oer-Hollandse wijze verkennen, namelijk per fiets of een tour naar Cape Vidal Nature Reserve zijn leuke om hier te doen. In het natuurgebied iSimangaliso Wetland Park bevindt zich klein wild in een prachtig duinachtig landschap. Cape Vidal, gelegen op de punt van het schiereiland, is het mooiste strand in de buurt van St Lucia en is zeer geschikt voor een relaxte strandwandeling. In de warme maanden kun je er zelfs prachtig snorkelen. Slippers aan en gaan!

  image

  Ook is het mogelijk om een ander wildpark te bezoeken, namelijk het nabij gelegen Hluhluwe Nationaal Park. In deze heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Maar naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Zulu dorp in Eshowe

  image

  Na alle natuur ga je vandaag meer leren over de traditionele inwoners van dit deel van Zuid-Afrika. Een dag lang ben je te gast zijn in een Zulu dorp. Hier zijn de vrouwen verantwoordelijk voor het bereiden van eten, het huishouden en kinderen. De mannen beschermen hun familie en land, worden krijger, maken beslissingen en ontvangen gasten. Omdat de dorpelingen op verschillende dagen verschillende taken hebben zal elk bezoek uniek zijn. Je zult zien hoe de mensen hier leven, leren over de lokale tradities en genieten van hun keuken. 

  image

  De familie verwelkomt je als gast in plaats van als toerist waardoor je je al snel op je gemak voelt. Aan het eind van de dag zullen we een traditioneel diner rond een kampvuur nuttigen. Na deze bijzondere dag slapen we in een nabijgelegen guesthouse voordat we naar Durban afreizen voor de vlucht naar Kaapstad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 12

  vlucht naar Kaapstad

  image

  We rijden naar de stad Durban waar we eind van de ochtend op het vliegtuig stappen naar Kaapstad. De vlucht duurt zo'n twee uur dus we hebben nog genoeg tijd om onze spullen af te gooien bij het hotel in Kaapstad voordat het donker wordt. In de avond maken we kennis met verschillende gezellige bars en kroegen die Kaapstad rijk is. Cheers!

  In Kaapstad heb je voldoende vrije tijd om veel van de stad én omgeving te zien. Om de dagen zo optimaal mogelijk te benutten volgen een paar optionele excursies waar je aan deel kunt nemen. Je kunt je hier ter plaatse over laten informeren door de reisbegeleider.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Kaapstad / optionele cultuurtour

  image

  Ga bijvoorbeeld vandaag mee op culturele tour en leer over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Je bezoekt hier een van de Townships van Kaapstad, om een idee te krijgen hoe de lokale bevolking hier leeft. Een bezoek met gemengde emoties. Aan de ene kant zie je blije mensen die toffe dingen doen, maar aan de andere kant krijg je het besef dat het krottenwijken zijn waar inwoners ook te maken hebben met armoede, geweld en verslaving. Ook dit is Kaapstad. In het District Six Museum maak je kennis met een immigrantenrijk die tijdens de Apartheid volledig is verdwenen.

  image

  Tijdens het bezoek aan Bo-Kaap, de kleurrijkste wijk van Kaapstad, dwaal je rond door de straten en zal het je snel opvallen dat alle huizen in de meest felle kleuren zijn geschilderd. In het lila-gekleurde huis van chef-kok Faldela kun je een cooking class volgen waarbij je kennismaakt met de Kaap-Maleisische keuken. Op haar website Cooking with Love vind je meer informatie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Kaapstad / optionele wijntour

  image

  Wine O’Clock! Wat ook zeker afgevinkt moet worden is wijnproeven bij de mooiste wijnhuizen in Kaapse wijnlanden. Daar staat de West-Kaap immers om bekend. Je kunt er vandaag voor kiezen om een leuke wijntour te maken van Wine Flies. De tour brengt je langs bijzondere, kleinschalige wijnhuizen en laat je kennismaken met verschillende wijnen. In de avond kun je gezellig met elkaar een hapje eten bij de Waterfront en een drankje doen in een van de vele bars. Het nachtleven in Kaapstad gaat door tot in de late uurtjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Kaapstad / optioneel Kaap de Goede Hoop

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om een tour te maken naar het Kaapse schiereiland. Iets wat ook niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Kaapstad. Vanaf de stad rijd je een prachtige route, genaamd Chapmans Peak, langs de ruige kust met het 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Onderweg kom je langs het pittoreske vissersdorpje Hout Bay en Simons Town waar de pinguïn kolonie te bezichtigen is bij Boulders Beach.

  image

  Eenmaal in Cape of Good Hope Table Mountain National Park vind je waar je voor komt: Kaap die Goeie Hoop. Dit is het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent. Je kunt bij Cape Point een mooie wandeling maken en verschillende uitzichtpunten bekijken. Het 360 graden uitzicht bij de vuurtoren is fantastisch en beneden zie je de woeste golven tegen de rotsen slaan. Hier kun je uren naar kijken. Uiteindelijk wil je natuurlijk ook naar Kaap de Goede Hoop, dat ene punt met dat bekende bord, niet waar? Pas op voor de vele bavianen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Kaapstad; avondvlucht naar Amsterdam

  image

  Doordat we een avondvlucht hebben is er nog genoeg tijd om de dag in de stad door te brengen. Een bezoek aan het beroemde Robbeneiland is leerzaam en indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. De gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. 

  image

  Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour start bij de Waterfront en duurt in totaal 3,5 uur dus je kunt het beste de tour van 09:00 boeken.

  image

  Helaas komt er dan echt een einde aan dit mooie avontuur. De laatste uren zijn aangebroken en we rijden naar de luchthaven van Kaapstad voor de vlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema onder het kopje 'vluchtinfo'. Hopelijk kijk je goed terug op deze toffe reis in dit diverse land!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Per <i>Adventure Bus</i> langs wild- en natuurparken naar levendig Kaapstad
 • Avontuur, actie, ontspanning en leuke avondprogramma's
 • Safari’s en kamperen in het beroemde Krugerpark
 • Bijzonder bezoek aan een traditionele Zulu familie
 • Afwisselend verblijf: van kamperen en lodges tot hotels en hippe hostels
 • Leer over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis tijdens culturele tours
 • Bezoek aan Eswatini met zeer vriendelijke bevolking en mooie natuur
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende individuele vrijheid
 • Oog in oog met imposante nijlpaarden en krokodillen in St. Lucia
 • Uitgebreid bezoek aan bruisend Kaapstad en zijn omgeving
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Durban naar Kaapstad
 • Veel maaltijden inbegrepen in de reissom!
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende individuele vrijheid

22-35ers reis Zuid-Afrika

In iedereen schuilt een Braai Master

image
17 dagen vanaf € 2.649,-
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 13 november
DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis aan voor ons grote Sawadee Reisevent op zondag 13 november en laat je inspireren door onder andere:

 • Lezingen van: Erica Terpstra & Sinan Can
 • De informatiemarkt en onze reisexperts

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.