Hanneke

Reisbegeleidster Latijns-Amerika

Woont in:

Nederland

Werkt voor Sawadee sinds:

2016

Talenkennis:

Nederlands, Engels, Spaans,

Mijn favoriete continent is Latijns-Amerika en ik heb er al veel reizen mogen begeleiden!
Ik geniet iedere keer opnieuw van de prachtige landschappen, de fascinerende ruïnes en de sfeervolle koloniale steden. En van de mengeling van indiaanse, Spaanse en Afrikaanse invloeden die je terugziet in de kleding, de muziek en de dans en in de keuken (met Peru als absoluut culinair hoogtepunt!)  Maar het meest geniet ik nog van de Latijns-Amerikaanse
bevolking zélf, met haar warmte, levensvreugde en gevoel voor humor!
Latijns-Amerika maakt mij blij, en ik doe niets liever dan samen met anderen te genieten van dit fantastische continent!

Ik hoop binnenkort met jullie!
 
Hasta pronto!

“Johanna”.

Reisverhalen van Hanneke

  • De keuken van Peru-Gastón Acurio

    Midden- en Zuid-Amerika , 01-03-18

      Ik houd van lekker eten en ben dan ook altijd op zoek naar lekkere restaurantjes!

      Mijn favoriete culinaire bestemming is Peru. De afgelopen jaren heeft in Peru een ware gastronomische “boom” plaatsgevonden, die in gang is gezet door topkok Gastón Acurio met zijn populaire kookprogramma “Aventura Culinaria”.

      Inmiddels is de Peruaanse keuken door Gastón Acurio ook internationaal op de kaart gezet door de oprichting van de “Mistura”, een internationale gastronomische beurs in Lima. De “Mistura” wordt ieder jaar in oktober wordt gehouden en is één van de best bezochte beurzen ter wereld! (“Mistura” betekent “mengeling” en is een verwijzing naar het geheim van de Peruaanse keuken: een mengeling van indiaanse, Spaanse, Afrikaanse en Aziatische invloeden.)

      Gastón Acurio heeft inmiddels 34 restaurants in 11 landen en zijn eerst geopende restaurant, “Astrid & Gaston” in Lima, staat op de 33e plaats van de ranglijst “Worlds 50 best restaurants”!

      Tijdens je rondreis door Peru is er zeker gelegenheid om een keer één van Gastón Acurio’s restaurantjes uit te proberen, zoals “Chicha” en “Tanta” in Arequipa, en “Chicha” en “Papacho’s” in Cusco.  Een ervaring om nooit te vergeten!

      En wat “moet” je zeker een keer gegeten hebben in Peru? Ceviche (rauwe vis met limoen, uitjes, pepertjes en koriander), Lomo Saltado (roerbakgerecht van rundvlees, groenten en aardappel), Causa Rellena (torentje van laagjes aardappelpuree) en Rocoto Relleno (gevulde peper). Om maar wat te noemen…. O ja, en als je het aandurft natuurlijk Cuy (cavia) en Anticuchos (spiesjes van hart). En wat “moet” je een keer gedronken hebben? Pisco Sour natuurlijk! Mmm…!