< Terug naar overzicht
Lissabon voor jongeren

Lissabon voor jongeren

Iris Piers heeft haar drukke baan opgezegd en haar tas gepakt om de wereld over te reizen. Voor Sawadee Reizen schrijft ze haar mooiste ervaringen op.

De hoofdstad van Portugal voelt pocketsize aan en is een van Europa’s hipste steden. Met het hele jaar door een goed klimaat, een scala aan bezienswaardigheden voor culturele fijnproevers en ligging aan het strand heeft de stad iets te bieden voor iedereen. 

Tram, Lissabon

Lissabon is gebouwd op heuvels die een natuurlijke scheiding aangeven tussen de verschillende bruisende wijken. Het historische stadshart is relatief klein en alles is daar (met een redelijke conditie) goed te voet te doen. Boven aan de heuvels vind je vaak prachtige miradouros (uitzichtpunten) waar je goede foto’s kunt nemen.

Uitzicht over Lissabon

Where to go

Alfama is de oudste en meest fotogenieke wijk van Lissabon. Verdwaal in het doolhof van charmante kronkelende steegjes. De authentieke huizen hebben elk een ander kleur tegelwerk wat zo karakteristiek is voor het straatbeeld van Lissabon. Lunch in een van de vele goede authentieke Portugese restaurants. Pois café en kunst expositie ruimte is een aanrader of drink een gin tonic met spectaculair uitzicht bij Memmo Hotel bar

Met een serie trappen en steile straatjes bereik je het Castelo de São Jorge. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Alfama en de rivier de Taag. Neem vanaf het kasteel een tram richting Belém, stap uit om de beroemde pastéis de Belém te proeven en wandel door naar Alcântara voor een bezoek aan de LX Factory. Deze creatieve hub is een voormalig industrieel terrein vol galeries en studio’s van Lissabons hipste kunstenaars. Neem zeker een kijkje binnen bij de bibliotheek. 

Op zoek naar leuke vintage items? Elke zondag is er een openluchtrommelmarkt op het terrein. Daarnaast heeft de LX Factory een drukke agenda vol feestjes en live optredens, kijk op de website voor het actuele aanbod.  

Deur in Lissabon

Dance, dance, dance 

In Lissabon is elke avond wel iets te beleven. Het leven speelt zich af in de buitenlucht. De wijk Bairro Alto is vol hippe restaurants, pubs en winkels, maar staat vooral bekend om de vele kroegen, clubs en cafés. De gekleurde slingers die er hangen geven de wijk direct een feestelijke uitstraling. Ga voor een sunset drankje naar PARK, een grote stadstuin op de zevende verdieping van een parkeergarage. Nip aan een ijskoude cocktail en geniet van het adembenemende uitzicht. Al wandelend door Bairro Alto zie je de ene na de andere gezellige bar met aangename prijzen. Rond middernacht begint het gezellig druk te worden in de vele clubs. Mocht je door de bomen het bos niet zien; de Lux is een goede keus. Vergeet je dansschoenen niet want sluitingstijd is met zonsopkomst.