Resultaten worden geladen

Singlereis Tanzania

Het landschap in Tanzania is erg divers. Je vindt hier uitgestrekte savannen, steppen, indrukwekkende berglandschappen, grote meren en vruchtbare groene gebieden. Een singlereis door het land geeft je de mogelijkheid om alle verschillende gebieden te zien. Een excursie naar de berg Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld, mag zeker niet ontbreken. Je kunt deze 5895 meter hoge uitgedoofde vulkaan beklimmen, maar wie liever dichter bij de grond blijft kan een tocht maken door het tropische regenwoud aan de voet van de berg. Hier zijn ook koffie- en bananenplantages.

Behalve de Kilimanjaro heeft het land nog meer vulkanen. De enige nog werkende vulkaan staat in het noorden van het land bij het Natronmeer: de Ol Doinyo Lengai, wat 'Berg van God' betekent in het Masai. De laatste grote uitbarsting was in 1966, maar er stroomt nog regelmatig lava uit de vulkaan tijdens kleine erupties. De Ngorongoro-krater, vlakbij de Serengeti-vlakte, is een andere belangrijke vulkanische bezienswaardigheid. Het is de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan ter wereld, waar door de natuurlijke afsluiting een grote diversiteit aan wilde dieren is te vinden. Je vindt hier grote kuddes zebra's en gnoes, maar ook zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden.

Snorkelen in het kristalheldere water van Tanzania 

Wie na een reis vol safaridagen wil bijkomen aan het strand, doet er goed aan naar Zanzibar te gaan. Aan boord van een lokale zeilboot vaar je vanaf hier naar de meest prachtige plekken, waar je naar hartenlust kunt snorkelen. Zanzibar staat bekend als een van de beste duik- en snorkellocaties ter wereld, en je kunt hier dan ook genieten van een schitterende onderwaterwereld. Je ziet prachtige koraalriffen, kleurrijke vissen en als je gelukt hebt dolfijnen. Vaar naar lagunes en mangroves, en zwem in kristalhelder water. Als afsluiter geniet je van een overheerlijke visbarbecue en een tropisch fruitbuffet op een verlaten tropisch eiland.

Bekijk onze reizen naar Tanzania per reissoort: 

Naar boven