< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Portugal - Alentejo en Algarve

Langs de kliffen van de Costa Vicentina

Waarom deze reis?

 • Ruige kusten, witte stranden & authentieke dorpjes
 • Relaxte wandelingen met fantastische uitzichten
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Wandelen naar de uiterste punt van het Europese continent
 • Geniet van de heerlijke lokale keuken, met een rijke keuze aan seafood

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  2 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  4 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Portugal

Route 9 daagse Wandelvakantie Portugal - Alentejo en Algarve

Met een kustlijn die gezegend is met torenhoge kliffen, ongerepte stranden, een rijke flora en fauna, afgelegen witte traditionele dorpjes en een gematigd klimaat mag je de Costa Vicentina in Portugal gerust het ultieme paradijs voor wandelaars noemen. We hebben hier de mooiste wandelingen uitgekozen, vanuit de rustige regio Alentejo naar de nog weinig overgebleven onontwikkelde kusten van de Algarve. We overnachten in comfortabele hotels in drie verschillende dorpen die zijn gekozen om elke dag gemakkelijk toegang tot de wandelpaden te hebben. We maken soms gebruik van korte transfers om naar het startpunt van de wandeling en terug naar het hotel te komen. De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt en op de wandeldagen zullen we steeds gebruik maken van een lunchbox zodat we onderweg een mooie plek kunnen kiezen om te picknicken. 

 1. Dag 1 - vlucht naar Lissabon / transfer naar Vila Nova de Milfontes
 2. Dag 2 - kustwandeling naar Almograve
 3. Dag 3 - wandeling van Cabo Sardão naar Zambujeira do Mar / transfer naar Vale da Telha
 4. Dag 4 - wandeling naar Odeceixe
 5. Dag 5 - Vale da Telha / vrije dag
 6. Dag 6 - wandeling rond Carrapateira / transfer naar Sagres
 7. Dag 7 - wandeling naar Cabo de Sao Vicente
 8. Dag 8 - transfer naar Faro / vlucht naar Nederland
 9. Dag 9 - Aankomst Amsterdam
Bekijk Route 9 daagse wandelvakantie Alentejo en Algarve

De kliffen van de Costa Vicentina

De Costa Vicentina staat bekend als een van de mooiste kusten van Europa. We lopen langs de kliffen van de Alentejo langs de Atlantische Oceaan de Algarve in en bereiken het meest zuidwestelijke punt van het Europese continent. We genieten van uitzichten over ongerepte witte zandstranden in de diepte, we dwalen door authentieke witte dorpjes en laten ons het het heerlijke lokale eten welgevallen, op veel menukaarten spelen vers gevangen vis en andere zeevruchten de hoofdrol.

De Fishermen’s Trail

We beginnen bij het pittoreske stadje Vila Nova de Milfontes, lopen over rustige klifpaden die door de lokale bevolking worden gebruikt om toegang te krijgen tot de stranden en de beste visplekken. Een deel van onze wandelingen volgt de Fisherman's Trail, onderdeel van de Rota Vicentina, een netwerk van ruim 400 kilometer aan goed onderhouden wandelpaden in het zuidwesten van Portugal. 

Cabo de Sao Vicente, de uiterste punt van het Europese continent

Hoge kliffen en afgelegen stranden worden afgewisseld door traditionele, slaperige dorpjes en vissershaventjes. Onze wandelweek eindigt in Sagres, gelegen in de westelijke Algarve. Hier bevindt zich de Cabo de Sao Vicente, de kaap die het meest zuidwestelijke punt van Europa markeert. Geniet hier van de fenomenale uitzichten!Wandelvakantie Portugal - Alentejo en Algarve

Niet boekbaar

Naar boven