Een rondreis door Uganda zit vol met cultuur, natuur en avontuur! Uganda wordt niet voor niets de Parel van Afrika genoemd. Reizen door dit land staat garant voor de volle Afrika-ervaring; gorilla's, chimpansees, safari's, regenwouden, bergen en meren. Uganda kent het allemaal. Kijk naar onze bijzondere reizen in dit prachtige land.

Een rondreis door de eeuwenoude beschaving van Uganda

Tijdens je rondreis door Uganda zul je kennis maken met een beschaving die vele duizenden jaren teruggaat. De pygmeeën die in het westen van Uganda leven zijn rechtstreekse afstammelingen van de vroegste bevolking van het land. Zo'n 2000 jaar geleden trokken verschillende Bantoe bevolkingsgroepen Uganda binnen vanuit West- en Zuid-Afrika en ontwikkelden landbouw en metaalbewerking. Rond 1600 ontstonden verschillende koninkrijken, zoals dat van Buganda, Bunyoro-Kitara en Ankola in het gebied dat nu als Uganda bekend staat.
Na de overheersing door Engelse kolonisten werd het land in 1962 onafhankelijk. Velen zullen zich de heerschappij van dictator Idi Amin herinneren, maar nadat de macht in 1986 werd overgenomen door president Yoweri Museveni kent dit land een relatieve politieke stabiliteit en gestage economische groei.

Een rondreis door de 'Parel van Afrika', Uganda

Een rondreis door Uganda garandeert een ware Afrika-ervaring.Winston Churchill noemde het land niet voor niets de Parel van Afrika toen hij in 1907 Uganda bezocht. Het landschap van Uganda is enorm afwisselend; van savanne tot de regenwouden van Kibale Forest, van besneeuwde bergen tot diepe meren als het grote Victoria meer en het Bunyoni meer.
Je vind hier de hoogste bergketens van Afrika - de Bergen van de Maan in het Rwenzori National Park. Ook kent het land de hoogste concentratie van primaten ter wereld, waaronder de majestueuze berggorilla in het Bwindi National Park. Naast deze met uitsterven bedreigde berggorilla's leven er in het Kibale forest chimpansees, en is er typisch Afrikaanse wildleven als leeuwen en olifanten te vinden in het Queen Elizabeth National Park. Midden in het enorme Victoriameer bevindt zich het Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary - een opvang van verweesde chimpansees.
Uganda staat ook bekend als bron van de Witte Nijl. Vlakbij hoofdstad Kampala ligt Jinja; hier ontspringt de witte Nijl vanuit het Victoria meer. Dit is een waar paradijs voor rafters; de snelste rapids van Afrika vind je op deze plek bij de Bujagali watervallen.

Een rondreis door Uganda, vol cultuur en religie

Je rondreis door Uganda is niet compleet als je geen kennis hebt gemaakt met de plaatselijke bevolking. Uganda kent namelijk één van de oudste beschavingen van het Afrikaanse continent. De Batwa en Bambuti zijn pygmeeënvolkeren die afstammen van de eerste bewoners van het gebied.

Heden ten dage bestaan er meer dan 30 taalgroepen in Uganda. Engels is de officiële taal en wordt samen met het Luganda en verschillende Bantoetalen het meest gesproken.
Het land heeft een grote christelijke gemeenschap - de islam is de tweede grote godsdienst. Slechts een klein deel van de bevolking belijdt nog traditionele vaak animistische geloven, zoals de Bakonio. Deze stam uit de Rwenzori heuvels vereren de eenarmige, eenbenige, eenogige en pijprokende god Kalisa.

De grootste groep immigranten in Uganda komt uit India; veel handel is dan ook in handen van Indiërs. Leden van deze gemeenschap zijn voornamelijk Ismaili (sjiitische volgelingen van Aga Khan) of hindoe.<

In één oogopslag

- Afwisselend landschap: van savanne tot regenwouden, van besneeuwde bergen tot diepe meren.
- Grootste aantal primaten ter wereld waaronder de unieke berggorilla's en chimpansees, maar ook leeuwen en olifanten
- Grote verscheidenheid in stammen en religies

Er zijn 2 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Uganda Door het groene hart van Afrika
  • De meest complete en actieve rondreis door Uganda
  • Uniek bezoek aan het paradijselijke Sipi Falls in Oost-Uganda
  • Gorilla permitgarantie voor de eerste 13 boekers

  Singlevertrek op:

  20 sep - alle vertrekdata

  21 dagen
  vanaf € 3.098,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Uganda Natuur Plus Pop-Up Door overweldigende natuur met biologe Iris
  • Unieke natuurreis naar Uganda met gepromoveerd biologe Iris de Winter
  • Inclusief bezoek aan Ngamba eiland met zijn vele diersoorten
  • Gorilla permitgarantie voor de eerste 13 boekers

  Gegarandeerd vertrek op:
  10 jan - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  18 dagen
  vanaf € 3.698,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  10 jan - alle vertrekdata

 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • Wat gebeurt er met je GreenSeat CO2-compensatie?

  Afrika, 29-09-17

  Door je GreenSeat CO2-compensatie geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie via projecten. Met GreenSeat investeer je in het plaatsen van een biogas-installatie voor g...

  Lees verder
image
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon