< Terug naar overzicht
5 redenen om met Sawadee naar de Azoren te reizen

5 redenen om met Sawadee naar de Azoren te reizen

Sophia Abrahams is productmanager bij Sawadee en vertrekt naar de Azoren om ‘haar’ reis en de reisroute te inspecteren! Tevreden komt ze terug en geeft ons 5 redenen waarom de Azoren zó de moeite waard zijn! 

Al een paar jaar biedt Sawadee verschillende reizen aan naar de Azoren. De Azoren bestaan uit 9 bewoonde eilanden die slechts op een paar uur vliegen van Amsterdam liggen. Of je nu alleen reist, met je partner óf met je gezin; een rondreis Azoren heeft voor iedereen iets te bieden. Hieronder 5 redenen waarom je zeker naar de Azoren moet reizen. 

1. In een paar uur tijd bevind je je midden in de schitterende natuur

We vliegen in ongeveer vier uur rechtstreeks naar Sao Miguel, het hoofdeiland van de Azoren. Dit is het groenste eiland van de archipel en je kan er heerlijk wandelen. Er zijn talloze routes mogelijk en natuurlijk hebben wij de vier mooiste voor je uitgekozen. Tijdens het wandelen zie je heldere kratermeren meren, borrelende bronnen en metershoge watervallen. En geloof ons, je hebt nog nooit zoveel kleuren groen bij elkaar gezien.

Sete cidades, Azoren


2. De mogelijkheid om walvissen en dolfijnen te spotten

Voor veel mensen is het spotten van walvissen hét hoogtepunt van de vakantie. Het is haast niet te beschrijven wat er door je heen gaat als je zo’n immens beest ziet. Tijdens onze reizen heb je, naast wandeldagen, ook genoeg vrije tijd om bijvoorbeeld walvis- en dolfijnexcursies te boeken. Ben je niet zo’n zeeheld(in)? Dan zijn er nog genoeg andere opties voor je over.

Boot, Azoren


3. Je kan er heerlijk eten en drinken

Misschien denk je er bij de Azoren niet gelijk aan, maar je kan hier echt lekker eten. Omdat je overal omringd wordt door de zee, kun je genieten van veel visspecialiteiten zoals verse tonijn en makreel. Een bijkomend voordeel is dat de prijzen hier helemaal niet zo hoog liggen. In Ponta Delgada, waar we voornamelijk verblijven, vind je talloze goede restaurants die ook uitstekende wijnen serveren. Ben je echt in een avontuurlijke bui? Bestel dan het lokale gerecht Cozido das Furnas, een uniek gerecht dat ondergronds wordt bereid.

Eten, Azoren


4. Verblijf in zeer comfortabele hotels

Als je met onze 8-daagse volwassenenreis mee gaat, dan verblijf je de hele week in hetzelfde comfortabele hotel. Omdat Sao Miguel niet groot is, kun je het hele eiland bezoeken zonder van accommodatie te wisselen. Ideaal, want zo hoef je dus niet de hele tijd je tas in en uit te pakken. Het hotel waar we verblijven is centraal gelegen en beschikt over een zwembad. Een perfect uitgangspunt om dit groene eiland te ontdekken! Als je kiest voor een familiereis, dan maken we gebruik van 2 verschillende, kwalitatief goede, hotels. Uiteraard ook met zwembad voor de kids.

Hotel, Ponta Delgada


5. Familiereizen 

Zowel in het voorjaar als in de zomer bieden wij mooie familiereizen over verschillende eilanden van de Azoren. Zo bieden wij in de zomer een 11-daase familiereis aan waarbij je het ‘groene eiland’ Sao Miguel combineert met het ‘witte eiland’ Santa Maria. Die laatste heet zo vanwege de hagelwitte zandstranden die je daar vindt. Voor de reis geldt dat de actieve en relaxte dagen elkaar afwisselen en de hotels waar je verblijft, beschikken over een zwembad. Ideaal om even af te koelen na een indrukwekkende dag!

Zee, Azoren