< Terug naar overzicht
De winterwonderen van Lapland

De winterwonderen van Lapland

Gave huskysledetochten, wandelingen door de winterse wildernis en 24/7 sneeuwpoppen maken; dát is een winterreis Lapland. En dan hebben we het nog niet eens over het magische noorderlicht gehad, waar je in de wintermaanden een glimp van kunt opvangen. Een reis naar Lapland in de winter is wat avonturiers, wandelaars en natuurliefhebbers betreft een echte aanrader. 


Huskysledetochten

Bij veel mensen hoog op de bucketlist: een huskysledetocht! Terwijl dit prachtige hondenras vrolijk vooruit rent, geniet jij vanaf de slee van de besneeuwde omgeving. Dwars door de bossen en als een speer over de bevroren meren; dit is een unieke ervaring. Wist je dat in Lapland reizen per huskyslee net zo gewoon is als reizen per auto, trein of bus bij ons in Nederland? De honden bereiken gezamenlijk een hoge snelheid en kunnen vanwege hun goede conditie grote afstanden afleggen. 

Langlaufen door de bossen 

Bind de ski’s onder en ga op pad! Deze voor Lapland traditionele manier van voortbewegen is ruim 6000 jaar geleden geïntroduceerd. De jagers bonden toen al ski’s onder; wandelen door het dikke pak sneeuw was niet te doen. En dat is nog steeds het geval! Deze snelle én stille manier van voortbewegen is tegenwoordig één van de meest beoefende sporten van Finland. Met een beetje geluk kom je tijdens het langlaufen ook nog wilde rendieren tegen. 

Iglo’s bouwen en ijsvissen 

Typisch tijdens een rondreis in Finland is iglo’s bouwen en ijsvissen. Vandaar dat je deze activiteit absoluut gedaan moet hebben tijdens jouw rondreis door het magische Lapland. Nadat je met een schroefboor een gat hebt gemaakt in het dikke ijs, bouw je vlak daarnaast een ruime iglo waarvandaan je de visjes kunt vangen. Je bent werkelijk één met de natuur. Bevalt het goed? Haal de warme rendiervellen er dan maar bij: het is zelfs mogelijk hier een  nachtje door te brengen.

Spot het noorderlicht! 

Het is voor velen een lang gekoesterde droom: het mysterieuze noorderlicht zien. Tijdens een winterse reis door Lapland kan deze wens werkelijkheid worden! Mits je er toe bereid bent om avond na avond in de sneeuw of op het ijs te staan, hopend op ‘dat ene moment’. Het noorderlicht laat zich namelijk niet zomaar zien. Vanaf half augustus tot half april wordt het ter hoogte van de poolcirkel ’s nachts weer langer donker, in die periode heb je dan ook de grootste kans om het noorderlicht daadwerkelijk waar te nemen.