< Terug naar overzicht
Muzikale reis door prachtig Europa

Muzikale reis door prachtig Europa

Ons eigen prachtige continent heeft een interessante muziekgeschiedenis. Tegenwoordig luisteren we veel naar Amerikaanse muziek, maar er zijn zeker Europese genres die echt de moeite waard zijn om te beluisteren. In dit blog heb ik een aantal playlists voor je opgesteld van zowel traditionele als moderne Europese muziek. Geniet van deze muzikale reis door Europa!

Fado

Reizend door een Portugeessprekend land betekent dat je in aanraking komt met Fado muziek. Dit is het Portugese levenslied, wat gekenmerkt wordt door de ‘saudade’, een soort van ongrijpbare heimwee naar iets. De koningin van de Fado is Amália Rodriquez. Luister naar haar melancholische stem en krijg spontaan heimwee om te reizen naar een Portugeessprekend land!

Balkan Beats

Houd jij van een opzwepende beat? Misschien zijn dan de swingende Balkan Beats iets voor jou. Traditionele muziek uit de Balkan wordt gemixt met de moderne pop-, rock- en dancemuziek, waarbij etnische invloeden de rode draad blijven. Nieuwsgierig? Luister hier meer!


Scandinavische Popmuziek

Als je aan Scandinavische muziek denkt… denk je natuurlijk aan Abba; maar er is meer! In het hoge noorden is muziekles verplicht op de basisschool waardoor er een getalenteerde en muzikale generatie is opgestaan. Ook spreekt men in Scandinavië goed Engels, wat handig is voor een internationale doorbraak. The Hives is een bekende band, maar daarnaast zijn er tegenwoordig tal van Scandinavische artiesten die met enige regelmaat de internationale hitparades doorbreken. Luister naar deze playlist en waarschijnlijk herken je een aantal liedjes. 


Spaanse hits

Laten we deze muzikale reis afsluiten in Spanje. Net zoals wij in Nederland dol zijn op onze volkszangers en in volle borst meezingen met hun liedjes, doen ze dat in Spanje natuurlijk ook. Swing en zing mee (de ideale manier om een beetje Spaans te leren) op onderstaande Spaanse hits!