< Terug naar overzicht
De social impact van onze reizigers

De social impact van onze reizigers

In het najaar van 2019 heeft Sawadee zich verbonden aan Wakibi, een Nederlandse stichting die via haar crowdfunding platform kleine leningen verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Namens onze reizigers hebben wij toen € 20.000 geschonken. Dit bedrag wordt de komende vijf jaar doorlopend uitgeleend. 

Een bedrag dat via Wakibi uitgeleend wordt aan een opkomende ondernemer bereikt ontzettend veel mensen. Een succesvolle ondernemer in een ontwikkelingsland heeft een positieve invloed op de lokale gemeenschap, creëert banen en geeft zijn of haar kinderen de tijd om naar school te gaan. 

Elk half jaar geeft Wakibi een update over de behaalde resultaten.

“Terwijl Nederland en de rest van de wereld op slot gingen, ging de social impact van jullie reizigers in Afrika, Azië en Zuid-Amerika gewoon door! In oktober 2019 steunden jullie in eerste instantie 108 projecten. Per eind april van dit jaar waren dit er al 164. Het social impact rendement van de origineel ingelegde € 20.000 is ondertussen al € 8.700 meer, namelijk € 28.700 in totaal. Dat is prachtig en neemt niemand jullie en jullie reizigers meer af. En ondertussen gaan we gewoon door, want gemiddeld wordt er op dit moment ruim € 1.500 terugbetaald, wat direct weer wordt uitgeleend.” Aldus Amarens Schuurmans van Wakibi.

Wil je meer weten over de behaalde resultaten? Bekijk dan hier het hele rapport.