< Terug naar overzicht
Twee Sawadee wc-huisjes gebouwd in Uganda

Twee Sawadee wc-huisjes gebouwd in Uganda

September vorig jaar maakten we het nieuws bekend dat Sawadee €3.500 had gedoneerd aan 168Million. Deze organisatie helpt de armste laag van de wereldbevolking te voorzien in basisbehoeften, zoals onderdak, gezondheidszorg, onderwijs, eerlijk werk, voedsel en water. Dit doen ze onder andere in Uganda, één van de landen waar de bevolking het minste toegang heeft tot basis sanitaire voorzieningen zoals wc’s.

Sawadee WC-huisje Uganda

Onze donatie gaf 168Million de kans om in Uganda twee wc-huisjes bouwen. De locaties van deze wc-huisjes zijn samen met de lokale gemeenschap gekozen en per wc-huisje is er iemand verantwoordelijk voor de schoonmaak en het onderhoud, zodat de huisjes zo lang mogelijk bruikbaar blijven. De wc-huisjes bestaan elk uit vier hokjes en zijn prachtig geschilderd in de Sawadee kleuren. Op de foto's die 168Million met ons heeft gedeeld, is duidelijk te zien dat de lokale bevolking erg blij is met de huisjes.

WC-huisje Uganda

Het geld voor de donatie is afkomstig van Sawadee reizigers die tijdens het boeken van hun reis een vrijwillige bijdrage hebben gedaan aan duurzame projecten. Dankzij deze bijdragen kunnen we bijzondere doelen over de hele wereld steunen en samen met onze reizigers een positieve impact maken. We willen onze reizigers bedanken voor de bijdrage die ze hebben geleverd aan de bouw van de twee wc-huisjes, die direct bijdragen aan betere hygiëne voor de lokale gemeenschap, wat vervolgens leidt tot minder ziektes en minder sterfte. 

Wil je weten wat Sawadee nog meer doet om een positieve impact te maken? Lees dan verder op deze pagina.