De Filipijnen op z'n best | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
De Filipijnen op z'n best

De Filipijnen op z'n best

Tropische eilanden en adembenemende rijstterrassen afgewisseld met drukke steden; dát zijn de Filipijnen. Deze archipel, bestaande uit maar liefst 7107 eilanden, is een republiek in Zuidoost-Azië. Erg leuk natuurlijk, zoveel eilanden bij elkaar. Maar tegelijkertijd maakt dat de keuze erg lastig: want waar ga je naartoe? Lees hier een beknopt overzicht van de meest bijzondere plekken op de Filipijnen! 

De hoofdstad Manilla 

De hoofdstad van de Filipijnen ligt op het grootste en dichtstbevolkte eiland Luzon. Voor winkels, bars en clubs zit je hier helemaal goed. Het aanbod bezienswaardigheden is echter iets beperkter, toch zijn er wel een paar dingen die je moet zien. Denk bijvoorbeeld aan de állerleukste wijk van de stad: Intramuros. Dit was ooit, tijdens de Spaanse overheersing, hét centrum van Luzon. Hier vind je onder andere twee kerken; Fort Santiago en San Augustin. Even verderop staat nog een prachtige kathedraal en ook het Rizal Park is een absolute must-see tijdens een bezoek aan deze hoofdstad. 

Manilla, Filipijnen

Het magische El Nido 

Het dorpje El Nido ligt in het noordelijkste puntje van het eiland Palawan. Hier waan je je in een sprookje! Witte stranden, helderblauw water en een perfecte temperatuur. De perfecte uitvalsbasis om de geweldige Bacuit Archipel te bezoeken; deze verzameling van eilanden is één van de hoogtepunten van de Filipijnen. Geniet vanaf de boot van de tropische uitzichten en de vele idyllische eilandjes. Maar ook een bezoek aan grotten of watervallen is in El Nido een mogelijkheid. Het is maar net waar je zin in hebt!

Boot bij El Nido, Filipijnen

Bezoek Pagsanjan en Batad 

In oostelijke richting vind je Pagsanjan. Eenmaal daar aangekomen, is een bezoek aan de unieke Magdapio watervallen eigenlijk niet over te slaan. Dit zijn namelijk de bekendste én mooiste watervallen van de Filipijnen. Neem een duik of relax bij het water. Maar ook Batad trekt veel bezoekers! En dan met name de rijstterrassen die je hier vindt. Deze zijn gevormd in de vorm van een amfitheater en dienen als belangrijke overlevingsbron van de bewoners van Ifugao. Let op: om van dit spectaculaire uitzicht te genieten, moet je wel eerst een flinke berg op!

Rijstterrassen in Batad, Filipijnen