< Terug naar overzicht
Onze reisbegeleiders tijdens hun Corona Lockdown

Onze reisbegeleiders tijdens hun Corona Lockdown

Onze reisbegeleiders stuurden ons verschillende video's over hoe zij de lockdown ervaren en doorkomen. Omdat ze op allerlei plekken in de wereld wonen zijn de uitkomsten erg verschillend. Bekijk de verschillende videos op ons Youtube kanaal of neem een kijkje hieronder 

Algemeen


Het afkicken van reizen begeleiden begint zijn tol te eisen bij Kimo. Hij springt op zijn fiets en laat de prachtige cultuur en natuur van Rotterdam zien. Ook gaat hij naar de luchthaven om te kijken of er reizigers kunnen worden opgehaald en smeert alvast zijn stembanden met een Rotterdamse hap voor zijn befaamde welkomstpraatje. Kimo neemt zijn reizigers mee naar de markt voor lokale lekkernijen en maakt onderweg gezellige groepsfoto's. Bekijk snel deze video en laten we hopen (zeker voor Kimo) dat we binnenkort weer mogen reizen naar alle windhoeken! 

Ageeth heeft van haar grote passie, reizen, haar werk kunnen maken. Zij werkt inmiddels al 13 jaar als reisbegeleidster voor Sawadee en is voor vele reizigers een bekend gezicht. Misschien ben je wel eens met Ageeth op reis geweest op heb je haar op een infodag gesproken. Ageeth gaat lekker aan de wandel en hoopt dat ze in de nabije toekomst weer mooie reizen mag begeleiden. 


Reisbegeleider Maarten reist al jarenlang de wereld rond en komt op de meest exotische plaatsen. Denk aan de hemelse bergen van Kirgizië, de regenwouden van Uganda of de outback van Australië. Vanwege de coronacrisis is Maarten nu voor het eerst in lange tijd weer eens 'thuis'. Vanuit Zuid-Limburg spreekt hij een positieve boodschap voor de Sawadee reizigers in.

 

Praktisch het hele jaar is reisbegeleidster Evelien op pad in Azië of Oceanië. Alleen nu niet! Ondanks dat zij het reizen erg mist, heeft ze nu eindelijk de tijd om reisherinneringen op te halen. Dit doet zij met allerlei bijzondere souvenirs, exotische kruiden en lieve kaartjes van haar groepsreizigers die zij in de loop der jaren heeft verzameld. In deze video neemt Evelien je mee op reis in eigen land!


Afrika


Marci regelt alles achter de schermen voor onze reizigers in Zuid-Afrika. Ook zij werkt vanuit huis en geeft ons een rondleiding op haar boerderij. Haar dochters weten hun vrije tijd heel smakelijk te benutten!

Reisbegeleider Arjen woont in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Enerzijds kan hij niet wachten om zijn geliefde Afrika weer te delen met de Sawadee reizigers. Anderzijds geniet hij met volle teugen van de extra tijd die hij thuis met zijn familie kan doorbrengen. Ga je even mee boodschappen doen in Nairobi?

Reisbegeleidster Sylvia begeleidt al jaren met veel plezier familiereizen in Afrika. Vanuit haar huis in Nederland gaat ze op zoek naar de Big Five en spreekt een lieve boodschap voor de Sawadee reizigers in. Zij hoopt jullie in de toekomst weer door het prachtige Afrika te mogen begeleiden. 


Azië


Ook in Indonesië werden de kinderen thuis gehouden tijdens de lock-down. Onze lokale agent Aini laat op speelse wijze zien hoe zij haar zoons bezighoudt. Het ziet er zo gezellig uit, dat je eigenlijk mee wilt doen!


Reisbegeleidster Karin werkt al 20 jaar voor Sawadee en kent Azië en het Midden-Oosten op haar duimpje. Zij zou nu in Indonesië moeten zitten, maar helaas heeft corona roet in het eten gegooid. Gelukkig is Karin een echte duizendpoot! Zij begeleidt reizen, geeft reispresentaties over de landen die zij heeft bezocht én interessante workshops over de Islam. Nu zij in Nederland 'gestrand' is bezorgt zij pakketjes op de fiets, zodat zij topfit is voor haar eerstvolgende reis naar het Midden-Oosten en/of Azië!

Tot enkele jaren geleden genoot reisbegeleidster Aline ervan om als vliegende kip over de hele wereld zoveel mogelijk bestemmingen van Sawadee te bezoeken. Sinds een tijdje heeft zij haar rust en plekje gevonden in Sri Lanka. Het land van de warme glimlach biedt een scala aan ervaringen van strand, wildlife, sport, ayurveda en Boeddhistische bedevaart naar enkele van de oudste steden in de wereld. Nu zit Aline in quarantaine in Kandy en wenst alle Sawadee reizigers in deze korte foto- en videoboodschap alle gezond toe en hoopt jullie natuurlijk weer snel in Sri Lanka te mogen ontvangen. 

Ook het kleurrijke India wordt in zijn greep gehouden door Covid-19. Normaliter is onze lokale agent Lokesh druk bezig met het regelen van allerlei zaken om te zorgen dat de groepsreizen in India naar behoren verlopen. Nu ziet zijn dag er iets anders uit. Lokesh neemt je mee in zijn dagelijkse routine en laat zien waar zijn familie zich mee bezig houdt. 

Noord-Amerika


Reisbegeleidster Heather woont in Canada en begeleidt al tien jaar reizen voor Sawadee in Latijns-Amerika en haar eigen thuisland. Ga je met Heather op reis dan beleef je gegarandeerd een onvergetelijk reisavontuur! Zij wandelt graag door de natuur en zoekt onderweg altijd de mooiste plekjes uit om haar groep mee naar toe te nemen. Vanwege de actuele situatie kan Heather nu niet op pad gaan met een groep, maar toch zoekt zij een leuke hike route uit voor de Sawadee reizigers. Loop mee met Heather door de Canadese bossen en geniet van haar geweldige achtertuin! 

Latijns-Amerika


Floris begeleidt veel reizen in Latijns-Amerika. Wat doe jij nu je niet op reis kan? Juist, kokkerellen! In deze video laat Floris zien hoe je een heerlijke Peruaanse ceviche bereidt: 


Miranda regelt altijd alles tot in de puntjes voor onze familiereizigers in Costa Rica. Zij vertelt in deze boodschap waar zij en haar familie zich nu mee bezighouden.


Reisbegeleidster Cynthia zit vast in Costa Rica. Ze heeft eindelijk tijd om te tokkelen op haar ukelele en spreekt voor onze Sawadee reizigers een hele lieve boodschap in: 


Reisbegeleidster & fotografe Nicoliene van Leeuwen werkt al jaren in Patagonië en woonde er tot voor kort. Zij heeft haar hart verloren aan een huskykennel in Ushuaia. Deze uitzonderlijke locatie is haar thuishaven gedurende de Argentijnse quarantaine. In deze video neemt ze je mee door het idyllische Patagonische landschap, vol sneeuw en huskyhonden in actie! 


Voor meer foto’s uit de kennel, zie @nicoliene_la_nomada (Instagram)

Cecilia is onze lokale agent in Lima. Zij vertelt over de lock-down in Peru en hoe zij en haar dochter de tijd nuttig weten te besteden aan alledaagse zaken.Europa


Avontuurlijk, enthousiast en altijd vrolijk; dat is onze reisbegeleidster en fotografe Simone de Greef. Een aantal jaren geleden heeft zij het drukke Amsterdam verlaten voor het rustige Reykjavik. Met veel liefde voor haar nieuwe thuisland heeft Simone de afgelopen jaren vele Sawadee reizigers de schoonheid van IJsland laten zien. Zij mist de gezelligheid van het reizen en kan niet wachten om jullie Sawadee reizigers te ontvangen wanneer de grenzen weer opengaan. Bekijk hier haar videoboodschap die zij voor jullie inspreekt op een bijzondere plek, namelijk de breuklijn van het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent. 

Georgië is de ideale bestemming voor avontuurlijke families omdat er veel afwisseling is. De reis begint in de hoofdstad Tbilisi en gaat door naar de Kakheti regio en de Hoge Kaukasus. Ook verblijf je in uiteenlopende accommodaties, van guesthouses tot kasteelhotels. Om dit allemaal te kunnen regelen hebben wij Tamuna, onze lokale agent in Georgië. Ook zij zit nu met haar vierjarige dochter thuis. Zij hoopt -net zoals velen- dat we binnenkort weer mogen reizen en dat er weer veel families naar haar wonderschone Georgië kunnen afreizen. 


Midden-Oosten en Noord-Afrika


Ahmad woont in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Sinds 2011 is hij werkzaam als reisbegeleider voor Sawadee. Met veel passie laat hij Sawadee reizigers zijn prachtige land zien. Ahmad spreekt Arabisch en Engels, maar heeft zichzelf ten doel gesteld om Nederlands te leren en dat gaat hem goed af! In deze video vertelt Ahmad hoe hij en zijn familie de coronacrisis ervaren en met welke gezellige activiteiten zij zich bezighouden.  


Jolinda Cath is fotografe en werkt daarnaast ook al 15 jaar als reisbegeleidster voor Sawadee. Zij verloor haar hart aan het prachtige Jordanië en woont daar nu al bijna tien jaar. Met veel passie begeleidt zij normaliter Sawadee reizigers door haar nieuwe thuisland. Net zoals vele andere reisbegeleiders staat Jolinda te popelen om weer aan de slag te gaan. Zij reist alvast naar de Wadi Rum om jou te betoveren met dit prachtige landschap!