Hoe het vakantiegevoel vasthouden? Ontdek 8 tips om dat gevoel na de vakantie te behouden
< Terug naar overzicht
Hoe het vakantiegevoel vasthouden? Ontdek 8 tips om dat gevoel na de vakantie te behouden

Hoe het vakantiegevoel vasthouden? Ontdek 8 tips om dat gevoel na de vakantie te behouden

Sommige reizen zijn zo mooi dat je hoopt dat er nooit een einde aan komt. Toch breekt op den duur altijd het moment aan dat je afscheid moet nemen van je bestemming en je reisgenoten, en in het vliegtuig terug naar huis stapt. Na een aaneenschakeling van bijzondere ervaringen staat opeens het gewone leven weer op je te wachten. Hoe fijn zou het zijn om het vakantiegevoel nog even vast te houden? Wij geven je graag 8 tips om extra lang na te genieten van jouw reis.

1. Foto’s, foto’s en nog eens foto’s

Wie maakt er nou geen foto’s tijdens een vakantie of reis. Met de technologie van tegenwoordig hebben we altijd een camera (smartphone) in ons hand. De een maakt tig selfies en de ander meer van de omgeving. Foto's maken is ideaal om herinneringen te koesteren en zeker dé manier om met een gelukzalig en blij gevoel op terug te kijken. Die ene foto waar je bezig bent met die hike en je smilend in de camera kijkt of die andere foto van dat prachtige strand met dat azuurblauwe water. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Blijf nog even langer in je vakantiegevoel hangen door het maken van een fotoboek, hang een foto op bij je bureau of pas je bureauachtergrond aan.

2. Blijf fit en beweeg

Voordat je op reis ging heb je vast al flinke workouts gedaan in de sportschool. Vlak voor de zomer begon is het daar meestal ook ineens een stukje drukker dan normaal. Maar nu de vakantie voorbij is en de herfst dichter bij komt, pak je die workouts dan gewoon weer lekker op! Blijf fit en doe alsof je weer opnieuw op reis gaat. Doe alsof er een zon van 30 graden op je staat te wachten en je iedere dag weer opnieuw gaat paraderen op het strand of in die mooie omgeving. Kortom, blijf vooral doorgaan met sporten. Dat is niet alleen gezond… je blijft jezelf ook lekker voelen in een gezond en fit lijf. Dus ga trainen alsof je volgende week alweer het vliegtuig instapt! 

3. Draai die zomerse playlist!

Wie heeft er tegenwoordig nog geen Spotify app op de telefoon? Ideaal voor het luisteren naar muziek en tegenwoordig is werkelijk elke song er wel op te vinden. Als je lekker aan het bakken bent komen ook meestal de meest zomerse nummers voorbij. Waarom niet gewoon verder gaan met luisteren als je in onderweg in de bus zit naar je werk, terwijl het met bakken uit de lucht komt? Verzamel je favoriete vakantienummers en zet deze in een playlist op je mobiel en kom terug in de vakantiesfeer, denkend aan die mooie reis die je net hebt gemaakt.

4. Ontwijk de routine

Op het moment dat je op Schiphol landt en je weer huiswaarts terugkeert, ben je vaak al snel geneigd om terug te stappen in die dagelijkse routine. De bekende routine van: opstaan voor werk of school, thuiskomen, eten, sporten, zappen op de bank of afspreken met een vriend/vriendin en slapen. De rest van de week gaat dat zo door. Eat, sleep, work, repeat. Verbreek dit patroon! Als je tijdens je vakantie laat hebt gegeten, waarom er dan niet mee doorgaan? At je bijvoorbeeld iedere avond ergens tussen 20:00 en 22:00 uur eet, waarom dan ook niet gewoon thuis? Hou dit voorlopig even vast. Alleen al deze kleine doorbraak in je routine kan al het verschil maken en jou nog steeds dat reisgevoel geven.

5. Kook lokale gerechten

Wat is er leuker dan die heerlijke lokale gerechten waar je op vakantie zo van genoot, thuis ook te eten. Bijvoorbeeld een heerlijke curry, een zelfgemaakte quinoasalade of een Colombiaanse arepas. Ga naar de supermarkt en haal alle ingrediënten in huis om het gerecht zelf te maken of ga langs bij je favoriete Indonesische, Chinese of Mexicaanse (afhaal)restaurant.

6. Blijf in contact met mensen die je op vakantie hebt ontmoet


Naast dat het leuk is om contact te behouden met mensen die je op vakantie hebt ontmoet, houd je je vakantie ook een stuk levendiger door over je (gezamelijke) vakantie ervaringen te praten. Dit zorgt ervoor dat je het vakantiegevoel nog wat langer vast kan houden. Tegenwoordig is het niet zo moeilijk om in contact met je vakantievrienden te blijven, mede dankzij social media. Plan een gezellig uitje naar een restaurant in om elkaar weer eens in echt te spreken. Ook is het erg leuk om foto’s met elkaar te delen.

7. Wees toerist in eigen land

Wij durven te wedden dat er in Nederland plekken zijn waar jij nog nooit bent geweest. Ben je bijvoorbeeld al eens op één van de Waddeneilanden geweest? Of op de prachtige Veluwe? Of heb je wel eens typische toeristische dorpjes als Volendam, Marken en Monnickendam bezocht? Of heb je al de lintdorpen in Groningen doorkruist? In Nederland valt er ook genoeg te beleven en te zien. Hou je vakantiegevoel vast door gewoon in Nederland te reizen. Je zal verbaasd zijn wat ons kleine landje allemaal te bieden heeft!

8. Maak alvast plannen voor je volgende vakantie 


Door alvast te kijken naar een volgende mooie reis, heb je iets om naar uit te kijken. Als je de reis ver van tevoren inplant beleef je zo lang mogelijk voorpret. Daarnaast helpt het vroegtijdig plannen van vakanties ook bij het indelen van je werkweken in behapbare stukken. Alvast opzoek naar een volgende reis?

Kies bijvoorbeeld voor MexicoMarokkoThailandZuid-Afrika, Japan, Patagonië of een van onze vele andere mooie en avontuurlijke groepsreizen.