Vakantiegevoel vasthouden? 5 tips om het vakantiegevoel vast te houden
< Terug naar overzicht
Hoe het vakantiegevoel vasthouden? Ontdek 5 tips om dat gevoel na de vakantie te behouden

Hoe het vakantiegevoel vasthouden? Ontdek 5 tips om dat gevoel na de vakantie te behouden

De zomer is voorbij en je bent weer terug thuis van een mooie reis. Als je een herfst of winter persoon bent is dit natuurlijk geen drama. Weg gebruinde huid en over met de wijntjes op het terras. Het beklimmen van de bergen is achter de rug en de Amerikaanse hamburgers zijn in Nederland lang niet zo groot en lekker. De zomeroutfits worden weer opgeborgen en die bikini of zwembroek zie je voorlopig niet meer terug. Je hebt waanzinnig genoten van je mooie reis maar je moet weer terug naar je werk. Je moet immers positief blijven, dus kom maar door met de donkere en korte dagen, want die kaarsjes op tafel zijn toch juist zo gezellig? Hoe fijn zou het zijn om dat zomerse vakantiegevoel nog even vast te houden? Wij geven je graag vijf tips:

1. Foto’s, foto’s en nog eens foto’s

Wie maakt er nou geen foto’s tijdens een vakantie of reis. Met de technologie van tegenwoordig hebben we altijd een camera (smartphone) in ons hand. De een maakt tig selfies en de ander meer van de omgeving. Foto's maken is ideaal om herinneringen te koesteren en zeker dé manier om met een gelukzalig en blij gevoel op terug te kijken. Die ene foto waar je bezig bent met die hike en je smilend in de camera kijkt of die andere foto van dat prachtige strand met dat azuurblauwe water. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

2. Blijf fit en beweeg


Voordat je op reis ging heb je vast al flinke workouts gedaan in de sportschool. Vlak voor de zomer begon is het daar meestal ook ineens een stukje drukker dan normaal. Maar nu de vakantie voorbij is en de herfst dichter bij komt, pak je die workouts dan gewoon weer lekker op! Blijf fit en doe alsof je weer opnieuw op reis gaat. Doe alsof er een zon van 30 graden op je staat te wachten en je iedere dag weer opnieuw gaat paraderen op het strand of in die mooie omgeving. Kortom, blijf vooral doorgaan met sporten. Dat is niet alleen gezond… je blijft jezelf ook lekker voelen in een gezond en fit lijf. Dus ga trainen alsof je volgende week alweer het vliegtuig instapt! 

3. Draai die zomerse playlist!

Wie heeft er tegenwoordig nog geen Spotify app op de telefoon? Ideaal voor het luisteren naar muziek en tegenwoordig is werkelijk elke song er wel op te vinden. Als je lekker aan het bakken bent komen ook meestal de meest zomerse nummers voorbij. Waarom niet gewoon verder gaan met luisteren als je in onderweg in de bus zit naar je werk, terwijl het met bakken uit de lucht komt? Bij het horen van de zomerhit 'Señorita' kom je toch weer helemaal terug in die sfeer, denkend aan die mooie reis die je net hebt gemaakt.

4. Ontwijk de routine


Op het moment dat je op Schiphol landt en je weer huiswaarts terugkeert, ben je vaak al snel geneigd om terug te stappen in die dagelijkse routine. De bekende routine van: opstaan voor werk of school, thuiskomen, eten, sporten, zappen op de bank of afspreken met een vriend/vriendin en slapen. De rest van de week gaat dat zo door. Eat, sleep, work, repeat. Verbreek dit patroon! Als je tijdens je vakantie laat hebt gegeten, waarom er dan niet mee doorgaan? At je bijvoorbeeld iedere avond ergens tussen 20:00 en 22:00 uur eet, waarom dan ook niet gewoon thuis? Hou dit voorlopig even vast. Alleen al deze kleine doorbraak in je routine kan al het verschil maken en jou nog steeds dat reisgevoel geven.

5. Wees toerist in eigen land


Wij durven te wedden dat er in Nederland plekken zijn waar jij nog nooit bent geweest. Ben je bijvoorbeeld al eens op één van de Waddeneilanden geweest? Of op de prachtige Veluwe? Of heb je wel eens typische toeristische dorpjes als Volendam, Marken en Monnickendam bezocht? Of heb je al de lintdorpen in Groningen doorkruist? In Nederland valt er ook genoeg te beleven en te zien. Hou je vakantiegevoel vast door gewoon in Nederland te reizen. Je zal verbaasd zijn wat ons kleine landje allemaal te bieden heeft!

Of zoek de winterzon op in Mexico, Egypte, Marokko, Thailand of Jordanië.